المنت تسمه ای

المنت تسمه ای


المنت تسمه ای

برای گرم کردن ، بالا بردن دما محلول های اسیدی (انواع اسید ها) محلول های نمکی یا حتی آب دریا به وسیله المنت های برقی (هیتر برقی) نیاز به مقاومت در برابر خورندگی داریم.

به وسیله روکش های المنت در انواع مختلف در موارد گوناگون می توان کمک گرفت. روکش های از قبیل :

  • تفلون (پلاستیک) مدل PTFE
  • فلز تیتانیوم
  • استنلس استیل (فولاد) 316 ، 310 گاها 308
  • کوارتز (شیشه) پیرکس
  • المنت‌های حرارتی انواع گوناگونی دارند. این انواع مختلف المنت‌های حرارتی در صنعت دارای کاربرد متفاوتی می‌باشند. انتخاب بهترین نوع المنت حرارتی باید متناسب با کاربرد آن در صنعت مربوطه صورت گیرد. یکی از پرکاربردترین انواع المنت‌های حرارتی دارای ویژگی ضد اسیدی هستند.

    می‌توان در محلول‌های اسیدی با توجه به شرایط عملکردی، از انواع مختلف المنت‌های حرارتی ضد اسیدی استفاده کرد. هیتر‌ها و المنت‌های ضد اسیدی در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، صنایع کشاورزی، صنایع نفت و گاز، صنایع شیمیایی، صنایع فلزی و … برای بالا بردن و حفظ دمای مایعات و جریان سیالات از مورد استفاده قرار می گیرند.

    یکی از مهم‌ترین کاربردهای المنت‌های حرارتی ضد اسیدی در وان‌های آبکاری می‌باشد. به دلیل اسیدی بودن سیالات درون وان آبکاری باید از المنت‌های حرارتی مقاوم در برابر خوردگی اسید استفاده کرد. انتخاب بهترین المنت برای وان آبکاری نیز باید با توجه به موارد مختلف انجام شود، از جمله حجم وان الکترولیت، جنس الکترولیت و آلیاژ فلز، دمای عملکرد و …

  • اجزای المنت‌های حرارتی ضد اسیدی

    به طور کلی المنت‌های حرارتی ضد اسیدی دارای چند بخش هستند:

    غلاف المنت حرارتی (ضد اسید): بخشی است که از بیرون با سیال تماس دارد و متعلقات گرمایشی درون المنت را از سیال جدا می‌کند و با توجه به کاربرد المنتِ در اشکال مختلف، با طول و قطرهای متفاوت و سفارشی، و با استفاده از آلیاژهای گوناگون مقاوم در برابر میزان ph و نوع محیط اسیدی طراحی و ساخته می‌شوند.

    مغزی المنت حرارتی: جزئی است درون تیوب جای دارد و دمایش بالا رفته و باعث انتقال حرارت به بدنه‌ی غلاف و گرمایش سیال می‌شود.

    کلگی المنت حرارتی: قسمتی است که به مقطع انتهای غلاف پیچ می‌شود و کابل برق به آن متصل است.

    انواع المنت‌های ضد اسیدی

    المنت‌های حرارتی مقاوم در برابر اسید انواع مختلفی دارند. این المنت‌ها که اکثراً در صنعت به کار می‌روند از نظر اندازه، شکل، توان، راندمان، ولتاژ مصرفی، اجزای سازنده و کاربرد تفاوت دارند.

    با توجه به حجم سیال یا الکترولیت باید از سایز مناسب المنت ضد اسیدی استفاده کرد. همچنین این نوع المنت‌های حرارتی دارای اشکال گوناگون تیوبی، میله‌ای، L شکل، U شکل، مارپیچ، حلقه‌ای و فلنج‌دار می‌باشند و باید بر اساس شکل وان آبکاری یا منبع و خط انتقال سیال و همچنین محدودیت‌های اجرا شکل مناسب را انتخاب کرد.

    انواع المنت‌های ضد اسیدی
    انواع المنت‌های ضد اسیدی
    انواع المنت‌های ضد اسیدی

    در شکل‌های بالا انواع المنت‌ U شکل، L شکل و مارپیچ را مشاهده می‌کنید.

    آلیاژ و جنس غلاف المنت‌های حرارتی ضد اسیدی را باید بر اساس نوع محلول و میزان اسیدی یا قلیایی بودن آن  انتخاب کرد. جنس غلاف المنت‌های ضد اسیدی ممکن است از تیتانیوم، آلیاژ‌های مختلف فولاد، سرامیک، تفلون یا شیشه (کوارتز یا پیرکس) باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *