المنت چیست؟
المنت یک رشته سیم نیمه هادی همراه با مقاومت است که خاصیت داغ شوندگی و تحمل جریان الکتریکی بالا را دارا هستند. به طور نمونه اگر جریان الکتریکی زیادی در یک سیم نازک ساده به شکل المنت برقرار شود، سیم در عرض چند صد ثانیه ذوب میشود. اما المنت ها این خاصیت را ندارند و جریان های بسیار زیادی را میتوانند تحمل کنند.
جنس اصلی المنت ها از جنس نیکروم یا نیکل کروم بوده که دارای توان ها یا قدرت متفاوتی است. بیشترین کاربرد المنت ها در بخاری های برقی، آبگرمکن، سماوربرقی، اتوبخار، همچنین چای سازها است. که بسیاری از کاربرد های این المنت قابل توصیف نیست.
کاربرد المنت در صنعت
از سیم المنت، به تنهایی نمیتوان به صورت مستقیم استفاده کرد زیرا هم اتصال الکتریکی یعنی احتمال برق گرفتگی وجود دارد. همچنین انتقال دما به صورت کند انجام میگیرد که باعث شکستگی سیم المنت خواهد شد.
در ادامه ما را همراهی کنید تا برای شما از المنت میله ای پره دار بگوییم و کاربرد های آن را برای شما بازگو کنیم.
المنت میله ای
یکی از پرکاربرترین نوع المنت، المنت میله ای محسوب میشود.
همچنین بیشتر برای گرم کردن مایعات و فضا و انواع قالب ها، لوازم خانگی و کارخانجات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. روکش این نوع المنت از جنس استیل بوده و بر هر شکلی قابل خم شدن و کاملا شکل پذیر است.
در بالا ابتدا تعریف المت را گفتیم، و د ادامه تعریفی از المنت میله را بازگو کردیم. در ادامه مقاله به المنت میله ای پره دار میپردازیم. همراهی کردن ما را فراموش نکنید.
المنت میله ای پره دار چیست؟
سیم المنت ها ها را با توجه به نوع استفاده درون روکش های عایق شده قرار میدهند که این روکش ها هم انتقال دهی دما را بهتر میکنند و هم احتمال برق گرفتگی و اتصال الکتریکی را به صفر میرسانند.
بسیاری از پروژه های صنعتی برای عمل آوری و تغییرات شیمیایی به حررات احتیاج دارند، تا آن ها را تولید یا تسریع بخشند. برای افزایش درجه حرارت گازها، پیش گرم کن ها در خط تولید المنت پره دار سرعت انتقال حرارت را بیشتر میکند.
موارد دیگر استفاده از المنت پره دار خشک کردن، حرارت دهی، آنیلنگ است. مهم ترین و برجست ترین امتیاز المنت میله پره دار، در صورتی که با یک فن بکار رفته شود گردش هوا و حررات یکنخوات در یک محیط محسوب میشود. به نحوی که حررات در بالا و پایین و اطراف به طور یکسان است. همچنین این امتیاز برای فرهای برقی در آشپزخانه باعث میشود تا غذا به طور یکنواخت و با سرعت بیشتری پخته شود.
یکی دیگر از ویژگی های مهم المنت پره دار، ایمنی بسیار بالای آن به شمار میرود که هیچ موارد مشابه ای در سایر انرژی ها مانند گاز یا سوخت فسیلی ندارد. همچنین کنترل صحیح و دقیق بالا درجه حرارت از مزایای مهم این نوع المنت محسوب میشود که در بسیاری از پروژه های صنعتی بسیار حیاتی است.
همان طور که در بالا گفته شد این نوع المنت بیشتر در بخاری برقی فن دار مورد استفاده قرار میگیرد.
المنت میله ای پره دار چگونه ساخته میشود؟
برای ساخت این المنت، ابتدا با فشار زیاد المنت به صورت میله ای ساخته شده و سپس روکش فلزی از جنس گالوانیزه یا استیل، به صورت مارپیچ روی آن پیچیده میشود. تعداد پره ها در هر اینچ در المنت ها باید بین 4 تا 5 بوده و قطر خارجی المنت پره دار 5 سانتی متر و قطر داخلی 25 میلیمتر است. در بعضی از موارد فین برای انتقال سریع تر حرارت به المنت ها جوش داده میشود.
مزایای المنت میله ای پره دار
این نوع المنت با به کارگیری یک فن دمنده میتواند هوای محیط را به پشت المنت پرتاب نموده و به گردش در آورد. به این ترتیب درجه هوای محیط به سرعت افزایش می یابد. با توجه به این که المنت فین دار برای ایجاد گرما اکسیژن نیاز ندارند.
به دلیل وجود فین اطراف المنت از سرخ شدن آن جلوگیری میکند که از لحاظ ایمنی بسیار مطلوب است. همچنین خطر بروز آتش سوزی را به حداقل می رساند.
المنت میله ای
المنت های میله ای از جمله المنت های پر مصرفی می باشند که در بازار موجود هستند. این نوع از المنت ها می توانند به مقدار مطلوبی گرما را به روش هدایتی و یا تابشی منتقل نمایند. این انتقال گرما می تواند به مایعات، هوا، گازها یا سطوح گوناگون صورت گیرد. معمولا المنت های میله ای به شکل سفارشی ساخته می شوند و در شکل های گوناگونی می توانند تولید گردند. از جمله این اشکال گرد، مثلثی، پرس شده و ترکیبی می باشد که می توان المنت میله ای را تولید نمود. البته لازم به ذکر است که بار سطحی زیاد موجب کاهش طول عمر المنت میله ای می گردد.
گوناگونی در نوع ترمینیشن المنت میله ای موجود می باشد و تقریبا ۲۰ مدل ترمینیشن گوناگون نیز وجود دارد و بر اساس شرایطی که قرار است المنت مورد استفاده قرار بگیرد می توان آن را از جنس های مختلف ساخت. برای نمونه پوشش های مس، استیل ، استنلس استیل و تیتانیوم استیل و همچنین آلیاژهای ضد زنگ. پوشش خارجی محکم می تواند موجب مقاوم شدن این المنت در مقابل فشارهای فیزیکی زیاد شود. همچنین می توان تعداد پره های موجود بر روی المنت را افزایش داد تا موجب منتقل شدن گرمای بیشتر گردد.
ساختار المنت میله ای
در صورتی که المنت میله ای به شکل صاف ساخته شود احتمال دارد به میزان زیادی شبیه به المنت کارتریجی شود. ولی باید مطلع باشید که این دو مدل المنت از لحاظ ساختمان کلی با یکدیگر بسیار تفاوت دارند. به ویژه زمانی که سیم مقاومت (سیم المنت) در آن قرار می گیرد با هم فرق دارند. لازم به ذکر است المنت فشنگی معمولا کوچکتر و دارای گرمای بیشتری در مقایسه با المنت میله ای می باشد.
کاربرد المنت میله ای
المنت های میله ای از عملکرد بسیار زیادی برخوردار می باشند و معمولا در کلیه صنایع از آن استفاده می شود. از جمله کارایی های المنت میله ای که در مواقع بسیاری از َآن استفاده می شود یخ زدایی و پیشگیری از تراکم زیاد می باشد. در مواقع زیادی استفاده از المنت های میله ای بسیار مطمئن و کم هزینه می باشد. همچنین از این المنت می توان در گاردهای ماشین کاری شده به منظور منتقل کردن گرمای هدایت شده و شکل گرفته حرارت پایدار در هر گونه کاربرد خاص استفاده نمود. از جمله مواردی که المنت میله ای کاربرد دارد عبارتند از:
- لباسشویی
- ظرفشویی
- سماور
- هیتربخاری
- یخچال
- هوا گرم
- هوا خشک
- و….
بدون دیدگاه