خرید المنت فلنج دار
سیستم تهویه مطبوع VRF چیست؟
سیستم تهویه مطبوع VRF یکی از انواع سیستمهای تهویه مطبوع است که کار خنک کردن و گرم کردن محیط را با استفاده از مبرد انجام میدهد. این سیستم یک یونیت خارجی دارد که شامل کمپرسور و کندانسور میشیود. چندین یونیت داخلی با ظرفیتهای مختلف هم دارد که هوای سرد یا گرم را در محیط داخلی ساختمان منتشر میکنند. کنترل هوشمند VRF عامل تمایز این سیستم از سایر سیستمهای تهویه مطبوع است.
قطعات اصلی سیستم تهویه مطبوع VRF
سیستم تهویه مطبوع VRF، همانطور که در بالا گفتیم، از دو جزء اصلی خارجی و داخلی تشکیل شده که هریک دارای اجزا و قطعات مختلفی هستند. در ادامه، این بخشها و اجزاء را با تفصیل بیشتری مورد بررسی قرار میدهیم.
یونیت خارجی
یونیت خارجی در بیرون از ساختمان نصب میشود. این یونیت شامل موتور الکتریکی، کمپرسور، مجموعه کندانسور و فن، شیر انبساط الکترونیکی، بدنه محافظ بیرونی، شاسی دستگاه و دیگر متعلقات است. یونیت خارجی معمولا روی پشت بام یا در فضای آزاد نصب میشود.
یونیتهای داخلی
یونیتهای داخلی یا فنکویلها هوای مطبوع را در داخل محیط منتشر میکنند. این یونیتها به طرق مختلفی مانند سقفی، دیواری و زمینی داخل ساختمان نصب شده و شامل اواپراتور و فن هستند.
لولهکشی مسی
وظیفه این لولهکشی و اتصالات مسی، متصل کردن چندین یونیت داخلی به یک یونیت خارجی است.
انواع سیستم تهویه مطبوع VRF
سیستم تهویه مطبوع VRF دارای انواع مختلفی است. اما دو نوع متداول آن عبارتند از سیستم پمپ گرمایشی یا دو لولهای و سیستم Heat Recover یا سه لولهای. در ادامه، این دو نوع سیستم VRF را به اختصار شرح میدهیم.
سیستم Heat Pump (دو لولهای)
سیستم Heat Pump کار گرمایش یا سرمایش را در تمامی واحدهای داخلی انجام میدهد اما قادر به انجام این کار، یعنی ایجاد هوای سرد و گرم به طور همزمان نیست. کاربرد معمول این نوع از سیستم تهویه مطبوع VRF در مناطق باز، خرده فروشیها، دفاتر و دیگر اماکن مشابه میباشد.
سیستم Heat Recover (سه لولهای)
این سیستم میتواند به صورت همزمان سرمایش و گرمایش ایجاد کرده و گرمایی که در سیکل تولید میشود را به صورت مجدد استفاده کند. این نوع از سیستم با عملکرد خاصی که دارد میتواند در مصرف انرژی صرفهجویی کند.
مزایای سیستم تهویه مطبوع VRF
سیستم تهویه مطبوع VRF دارای مزایای گوناگونی است که در ادامه برخی از آنها را توضیح میدهیم:
- استفاده از تکنولوژی تزریق بخار در سری جدید: این تکنولوژی سیستم را قادر میسازد حتی در دمای ۲۵- درجه نیز کار کند و در نتیجه راندمان گرمایش نسبت به دستگاههای قبلی ۲۷ درجه بهبود داشته است. لازم به ذکر است که سیستم تهویه مطبوع VRF برای گرمایش از الکتریسیته استفاده میکند که در ایران بهصرفه نبوده و استفاده از گاز برای گرمایش انتخاب بهتری است.
- تنظیم دما با کنترل هوشمند: این سیستم میتواند دمای هر قسمت از فضای کلی تهویهشونده را به صورت جداگانه تنظیم نماید.
- استفاده از کمپرسورهای Inverter به جای کمپرسورهای دور ثابت: با استفاده از این تکنولوژی تعداد دوران کمپرسور به صورت هوشمند و متناسب با نیاز مصرفکننده تغییر میکند. این بدان معناست که در بارهای کم، استفاده از ماکزیمم توان کمپرسور لغو میگردد.
- تکنولوژی کنترل روغن هوشمند: در نسلهای قبلی، دستگاه هر ۸ ساعت یکبار روغن موجود در لولهها را بازیابی میکرد و آن را به کمپرسور باز میگرداند. اما در دستگاههای کنونی، یک سنسور در هر لحظه مقدار روغن را بررسی کرده و فقط در صورت کاهش سطح روغن در کمپرسور آن را بازیابی میکند.
- عیب یابی اتوماتیک: سیستم تهویه مطبوع VRF به صورت اتوماتیک کل سیستم را چک کرده و عیبهای آن را نمایش میدهد.
- از دیگر مزایای این سیستم میتوان به انعطافپدیری در طراحی، کارکرد بدون لرزش و صدا، راحتی در نصب، عدم نیاز به تکنسین نگهدار، کارکرد در بازه دمایی گسترده، حذف موتورخانه، نصب با حداقل اشغال فضا، گاز مبرد سازگار با محیط زیست، سیستم تهویه مطبوع کامل و… اشاره کرد.
معایب سیستم تهویه مطبوع VRF
از مهمترین معایب این سیستم قیمت اولیه بالای آن است. این سیستم همچنین باید به صورت کارشناسیشده انتخاب شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد. لازم به ذکر است که بسیاری از ساکنین مناطق سردسیر ترجیح میدهند از سیستم مکمل گرمایشی و موتورخانه نیز استفاده نمایند تا هزینههایشان بهصرفهتر گردد. این امر نیز موجب افزایش هزینه اولیه خواهد شد.
همچنین، سیستم تهویه مطبوع VRF در ساختمانهای بلند بهرهوری کمتری دارد. زیرا اختلاف ارتفاع بین کندانس یونیت و یونیت داخلی زیاد خواهد شد. علاوه بر این، در این سیستم تامین هوای تازه در نظر گرفته نشده است. این امر افراد را مجبور به استفاده از سیستم مجزایی مینماید که بهرهوری انرژی سیستم را کاهش میدهد.
تفاوت چیلر با سیستم تهویه مطبوع VRF
اگر بین انتخاب چیلر و سیستم تهویه مطبوع VRF دچار شک و تردید شدهاید و نمیدانید کدامیک برای شرایط شما مناسبتر است، ما در ادامه مقایسهای بین این دو سیستم تهویه مطبوع انجام دادهایم که مطالعه آن میتواند به شما در یافتن ذهنیت مناسب و اتخاذ بهترین تصمیم یاری کند.
- سیستم چیلر به علت پیچیدگی به اپراتور نیاز دارد. این در حالی است که سیستم VRF تنها به چک کردن فشار گاز و سرویسای دورهای نیازمند است.
- چیلر بسیار سنگین و حجیم است. اما سیستم VRF وزنی در حدود نصف وزن چیلر دارد.
- چیلر قادر به تنظیم دما نبوده و فقط فن کوئلها را روشن و خاموش میکند. در حالی که در سیستم VRF میتوان از پنلهای سقفی، دیواری و توکار استفاده کرد تا به این ترتیب کنترل دمای هر واحد مستقل از سایرین باشد.
چیلر تنها کار سرمایش محیط را انجام میدهد. اما سیستم VRF هم کار سرمایش و هم کار گرمایش را انجام میدهد. بدیهی است که در صورت نیاز به کاهش هزینهها، باید کار گرمایش را به سیستمی به جز VRF بسپارید.
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
خرید المنت فلنج دار
بدون دیدگاه